VÄLKOMMEN OMBORD!

Välkommen till hemsidan för Sällskapet Ångbåten, Ångbåten Ekonomisk Förening, Ångaren Bohuslän och Färjan 4.

Här kan du läsa om hur Ångaren Bohuslän en gång räddades ifrån skärbrännarna av ett gäng unga entusiaster för över 50 år sedan. Några är aktiva i föreningen och ombord än idag.

Du hittar också turlistorna för fartygen och information om vem man kontaktar för att chartra dem och mycket annat.

 

Färjan 4, hundra år 2020!

Färjan 4 är efter att ha varit upplagd i fyra år för reparation av pannan åter godkännd för trafik lagom till sin 100-årsdag!
Det firar vi genom ett antal aktiviteter.

- Tisdag 6 oktober kl 15.00: Samtal med Ingvar Kronhamn om Färjan 4 på Stadsmuseet. Förbokning av deltagande är nödvändigt. Läs mer på Sjöfartsmuseets hemsida.

- Lördag 10 oktober Färjan 4 firar 100 år! Efter fyra års stillaliggande är ångpannan nyrenoverad och färjan därmed körklar lagom till 100-årsjubileet. Färjan 4 ligger vid Residensbrons färjeläge från kl 12.00 till 15.00. Färjan visas för besökare med ångmaskinen igång. Ombord finns en skärmutställning om färjan. Efter kl 14.00 kommer färjan köra några turer på sin gamla linje till Lundbyhamnen.

- De traditionella hamnturerna återupptas från lördag 17 oktober och körs även lördag 24 och 31 oktober (se mer nedan)

Nästa resa

Båtluffa i Bohuslän

Där fastlandet slutar börjar en helt ny värld - en värld av vatten, öar och små pittoreska fiskesamhällen.

För att du skall kunna uppleva skärgården på riktigt finns det reguljärtrafik till sjöss, längs hela kusten. På så vis kan du bada på Brännö, vandra på Marstrand eller äta en romantisk middag i Fiskebäckskil. Och få härliga båtturer emellan. Ta med dig cykel, familjen, en kompis eller din senaste dejt. Det finns en båtluff för alla.

Tidtabeller och tips om resrutter hittar du på båtluffaibohuslän.se