• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
English (United Kingdom)

Sällskapet Ångbåten 50 år

Den 2 april 2015 är det 50 år sedan Sällskapet Ångbåten bildades.

Pga. årets påskhelg, kommer detta att kunna fira först lördagen den 11 april 2015. Festligheterna startar klockan 1400 vid vagnhallen Gårda, där allting en gång började - nästan, och vi bordar några av Ringlinjens välbevarade spårvagnar. Efter ett par timmars tur genom staden, med uppehåll och minnen utmed vägen, avslutas resan vid Lilla Bommen för en kort promenad till Restaurang Läppstiftet och en god middag tillsammans.

Inbjudan gäller nya som gamla medlemmar, med eller utan respektive, samt även andra som för Sällskapets positiva utveckling har spelat en stor och viktig roll.

Hjälp oss att sprida denna inbjudan till dem Du känner bör vara med och minnas.

Pris för spårvagnsresa, middag med dryck: 200 kronor/person (att betalas på plats)

Varför då denna spårvagnsresa? Ångaren Bohuslän hade just sålts för upphuggning och under mars 1965 bogserats som skrot till Göteborg. Det var i Majorna under arbetet med de äldre spårvagnarna som idén att rädda Bohuslän kläcktes och det var på Industrimuseet bakom Götaplatsen som Sällskapet Ångbåten bildades den 2 april. Ytterst härstammar således Sällskapet från Vagnhallen i Majorna och Industrimuseet.

Vid tidigare jubileum har Sällskapet Ångbåten firat med en utfärd per spårvagn, så vi värnar om traditioner. (Som alla vet)

 

Svar: senast den onsdagen 1 april 2015.
maila till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller ring Bert J – 070-4031947, eller Björn I – 073-3622783

 

Ångaren Bohuslän på Facebook

Följ Ångaren Bohusläns 100-årsfirande på hennes egen Facebooksida.

Ångaren Bohuslän på Facebook -->>

 

Välkommen ombord!

valkommen_ombordVälkommen till hemsidan för Sällskapet Ångbåten, Ångbåten Ekonomisk Förening, Ångaren Bohuslän och Färjan 4.

Här kan du läsa om hur Ångaren Bohuslän en gång räddades ifrån skärbrännarna av ett gäng unga entusiaster (en av killarna är i högsta grad aktiv än idag) för över 40 år sedan.

Du hittar också turlistorna för fartygen och information om vem man kontaktar för att chartra dem och mycket annat.

 

Sällskapet söker dig.....

... som vill mönstra på som ideell besättning på våra fartyg.

Det krävs många villiga händer för att underhålla och segla med våra fartyg. Vi behöver förstärkning såväl i intendenturen och i maskin som på däck och på bryggan.

Är detta något för dig?

Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!